In het plaatje hieronder wordt het geluid van een gemiddelde windmolen vergeleken met het geluid van andere apparaten. Moderne windmolens zijn stiller dan oude modellen, omdat hun wieken meer geoptimaliseerd zijn en ze langzamer draaien. De windmolens komen op minstens 350 meter van woningen te staan. De te verwachten geluidsemissie van de windmolens is een belangrijk criterium geweest bij de selectie van de molens. Er worden geluidsmetingen uitgevoerd om te bepalen of de nieuwe molens meer of minder geluid produceren dan de bestaande windmolens van Windpark Mariapolder en om vast te stellen of er sprake is van overschrijding van limieten.
Natuurlijk hebben windmolens invloed op het landschap. De ene vind ze niet mooi, de andere wel. De landschappelijke inpassing is een belangrijk criterium geweest bij het bepalen van de posities van de windmolens.
De molens worden voorzien van rode verlichting die eventuele laagvliegende vliegtuigen of helikopters waarschuwen over de aanwezigheid van windmolens. Deze luchtvaartverlichting is een wettelijke verplichting. Er zitten geen lichten op de wieken.
Zodra de overheid goedkeuring geeft voor de toepassing van naderingsdetectiesystemen waarmee de aanwezigheid van vliegtuigen of helikopters vast te stellen is, zal dit worden toegepast op de windmolens. Hiermee kunnen de lampen uit blijven tot het moment dat een object het windpark te dicht nadert, dan zullen de lampen kortdurend aangaan. De verwachting is dat de overheid hier het komende jaar positief over beslist.